Vad är förvaringsboxar och hur fungerar dessa

Förvaringsboxar går att hitta på olika ställen, främst på allmänna platser som tågstationer, busstationer, flygplatser med mera. Dessa är till för att kunna förvara sina föremål tryggt på dessa platser utav olika anledningar – exempelvis om du är på resande fot och behöver låsa in bagage du inte orkar släpa på under en längre tid.download

Vanligt är att dessa förvaringsboxar har elektroniska lås där ditt kvitto är nyckeln. Det är också vanligt med en maxtid för förvaring på 7 dygn, dock längre tid på exempelvis flygplatser där det kan gå upp till 30 dygn. De flesta ställen tar bara kort, även om det går att hitta boxar där mynt fungerar. Storlekarna på boxarna i diverse olika Centralstationer runt om i landet brukar finnas i Medium eller Large med en särskild anvisad plats för skrymmande bagage. På flygplatser finns ofta boxarna i olika format, såsom avlånga skåp specifikt för din golfbag eller dina skidor, eller mindre skåp för sådant som inte tar så mycket plats. Priserna för skåpen varierar från plats till plats, storlek på skåp och antal timmar du väljer att betala för åt gången.

Även de skåp du hittar i skolorna är en typ av förvaringsbox för avlämning av ytterkläder, väska och skolmaterial du för tillfället inte använder. Samma sak med de skåp du lämnar dina kläder i när du är i badhuset eller i omklädningsrummet på jobbet. Denna typ av skåp brukar dock ofta använda sig av nyckellås, även fast elektroniska lås blir vanligare och vanligare. Det finns även förvaringsboxar att använda i hemmet av dess olika slag, som till exempel boxar för mediciner som behöver vara inlåsta så att inte ett barn får tag i dem.

Hela syftet med förvaringsboxar, vilket också hörs på namnet, är alltså att förvara ägodelar du inte för tillfället kan eller vill gå runt med, som du inte har annan plats för eller som du behöver förvara lite säkrare.